Paplóny a vankúše na Homa.sk

Infobar icon

VEĽKONOČNÉ ZĽAVY.🪺🐰🐣 Do 1.4. 2024 nakupujete na homa.sk v ZĽAVE 22%, ktorá platí na celý sortiment (KÓD H22).😍

Kategórie
 
 
 
 
 

 
 

Paplóny a vankúše na Homa.sk

Určite ste v našej ponuke zachytili kategóriu vankúše – paplóny, ktoré vyrábame na Slovensku.

Ak zvažujete kúpu nového paplóna či vankúša, tak tieto riadky sú určené práve Vám.

Paplón a vankúš hrajú hlavnú úlohu pri kvalite nášho spánku, obzvlášť ak trpíte alergiami. Preto je dôležité mať na pamäti, že ak sa prebúdzate, či už s upchatým nosom, svrbením, alebo nebodaj ekzémom, prípadne iným druhom nekomfortu, môže to byť náznak alergickej reakcie. 

Zvyčajne je to výsledok prítomnolsti domácich roztočov, ktoré sú voľným okom neviditeľné. V minulosti bola rozšírená predstava, že alergiu spôsobuje perie a páperie vo vankúšoch a paplónoch. Štúdie však poukazali na to, že len okolo 3% populácie je alergických na perie a páperie. Preto sa pri výrobe vankúšov a paplónov začal používať materiál z umelého vlákna, ktorý je uvádzaný ako antialergický.

Pri výbere správného paplóna sa riadime niekoľkými faktormi:

1. Veľkosť paplóna:

Veľkosť Vášho paplóna by mala byť o 20-30 cm dlhšia, ako je Vaša telesná výška. Čo sa týka šírky, tá je momentálne „usadená“ v rozmere 140 cm. Preto v našej ponuke nájdete paplóny v rôznych rozmeroch. Vyrábame detské paplóny - 90x135 cm, ale aj tie prew dospelých -  140x200 cm, 140x220 cm, 160x200 cm, 200x220 cm, 220x240 cm. Samozrejmosťou je to, že pokiaľ Vám nevyhovuje rozmer v našej ponuke, tak Vám na požiadanie ušijeme paplón v rozmere aký požadujete.

2. Mal by byť hrejivý alebo chladivý?

V súčastnosti sa presadilo mať v domácnosti jeden paplón na letné horúce noci a jeden na chladné zimné večery. To všetko, ale závisí od Vašich bytových podmienok. Ak si počas roka dokážete udržať stálosť prostredia, nemusíte paplóny striedať. Ale ak sa teplota u Vás doma mení v závislosti na vonkajšej teplote, je dobré mať po ruke letný aj zimný paplón.

Čo to vlastne letný paplón je? Jednoducho povedané, letný paplón je prikrývka, ktorá je ľahšia ako zimný paplón. Pri jeho výrobe je použité iné množstvo náplne, a to tak, aby Vás v letných mesiacoch zohrial, zároveň však nedovolil prehriať organizmus. Spravidla je hmotnosť náplne v letných paplónoch nižšia o 60% ako pri klasických zimných paplónoch a aj po nahmataní je viditeľná jeho hrúbka v porovnaní so zimným paplónom.

Naopak, zimný paplón sa vyznačuje svojími skvelými vlastnosťami udržiavať teplo, keďže obsahuje veľké množstvo náplne, ktorá je v ňom rovnomerne rozdelená, na druhej strane je ale jeho váha niekoľko násobne ťažšia.

3. Akú by mal mať náplň?

Náplň v súčastnosti rozdeľujeme na prírodnú a umelú. Čo sa týka náplne prírodnej - perie, páperie, momentálne v našej ponuke nenájdete vankúše a paplóny s touto náplňou, ale na požiadanie zákazníka Vám vieme ušiť a zabezpečiť tento typ tovaru. Treba ale brať na vedomie, že takýto paplón, vankúš je niekoľko násobne drahší, ako vankúš, paplón s umelou náplňou. Nehovoriac o vyššie spomínanom riziku rôznych alergií.

Umelá, teda syntetická náplň pozostáva z polyesterových vlákien, ktoré majú podobné vlastnosti, ako perie, resp páperie, ale za nižšiu cenu. Paplóny z umelých vlákien majú vyššiu hmotnosť než paplóny z prírodných materiálov, keďže na zabezpečenie tepelnej pohody je potrebné väčšie množstvo výplne. Tento materiál však naproti tomu efektívne odvádza vlhkosť od tela.

Dôležitou súčasťou paplóna a vankúša je jeho vonkajší obal, teda látka, z ktorej je ušitý. Štandardne ich vyrábame z látky, ktorá je zložená v pomere 48% bavlna a 52% polyester, pričom je vankúše a paplóny možné prať pri teplote 60 °C a sú určené alergikom. Samozrejme, že v našej ponuke nájdete aj výrobky ušité zo 100% bavlny, ktoré ale vyžadujú inú starostlivosť, prípadne Vám vieme na požiadanie vyrobiť paplón a vankúš na základe Vašich požiadaviek.

A čo vankúše?

 

 

Pri vankúšoch platí v podstate to, čo bolo popísané vyššie u paplónov. Základom je výplň vankúšov, ktorá je zo 100% silanizovaného dutého vlákna v tvare guličiek, ktorý je možno prať, čistiť a tiež je vhodný pre alergikov a astmatikov.

Samozrejmosťou je šírka ponúkaných veľkosti a to od 35x35 cm, 35x45 cm, 40x40 cm, 45x45 cm, 50x50 cm, 50x70 cm, 70x90 cm. Aj tu platí, že pokiaľ ste nenašli Vami požadovaný rozmer, vieme Vám vyrobiť vankúš v rozmeroch, aký požadujete.

Vzhľadom na to, že vankúš je dôležitým doplnkom pri pohodlnom spánku, máme v ponuke aj také, ktoré sú „otvorené“, teda s bočným zapínaním na zips, kde si zákazník môže sám zvoliť množstvo náplne vo vankúši, a tak ho dokonale prispôsobiť svojmu telu. Náplň do vankúšov je súčasťou našej ponuky a to vo váhe 1kg, alebo 2kg.

Samostatnou kapitolou sú anatomické vankúše pre Váš dokonalý spánok a prispôsobenie sa Vášmu telu.

 

V súčastnosti sa ponúkajú anatomické vankúše z klasickej pur peny, alebo z kvalitnej pamäťovej pur peny. Lacnejšie sú anatomické vankúše z klasickej peny, naopak vankúše z pamäťovej peny sa radia k drahším a komfortnejším a zdravotne výhodnejším. Bolo vedecky dokázané, že zdravý spánok je zásadný pre Vaše zdravie a s anatomickým vankúšom zabudnete na bolesti hlavy, krku, či problémy s nespavosťou. Tento anatomický vankúš skvele sedí k Vášmu telu, rovnomerne roznáša váhu a pomáha udržať správnu pozíciu na spanie.

Veríme, že sme Vám v skratke opísali naše výrobky a pomohli pri výbere toho správneho vankúša, prípadne paplónu. A nezabudnite, že k pohodlnému spánku a Vášmu pohodliu prispievajú aj matrace a posteľné obliečky, ktoré máme taktiež v ponuke na Homa.sk.

 
 
 
Špeciálna ponuka
 
 
LIMITOVANÁ PONUKA
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia